« Zpět

ECP nově přináší pojištění proti ztrátě radosti z dovolené

| 13. listopadu 2008 - 11:39 | Zprávy

Evropská Cestovní Pojišťovna (ECP) uvádí prostřednictvím makléřské společnosti Etics ITP na český trh novinku, tzv. pojištění profesní odpovědnosti cestovních kanceláří. Tento produkt, který podporuje zkvalitnění služeb cestovních kanceláří a zajišťuje lepší ochranu zákazníků, je využíván v Německu i v dalších zemích západní Evropy.

"Pojištění profesní odpovědnosti přináší poprvé na český trh standard služeb, který je ve vyspělých státech EU běžný již déle než 20 let," uvádí Štěpán Landík, ředitel společnosti Etics ITP. Nové pojištění je založeno na transparentním a jednotném systému řešení reklamací služeb poskytovaných cestovními kancelářemi.

Prvním partnerem, který oslovil ECP s požadavkem na zavedení tohoto produktu, je CK FISCHER. Sjednání pojištění předcházela pojišťovnou provedená důkladná analýza reklamací a reklamačního řízení v cestovní kanceláři za několik posledních let. Pojištění se vztahuje na klienty cestovní kanceláře, kteří si zakoupí zájezd z nabídky CK FISCHER pro sezonu Léto 2009, tedy pro všechny zájezdy od 1. 5. 2009. Po ukončení testovacího období je ECP připravena nabídnout produkt dalším cestovním kancelářím, a přispět tak k celkové kultivaci českého trhu v oblasti cestovního ruchu.

Pojištění profesní odpovědnosti je založeno na novém systému řešení reklamací služeb poskytovaných cestovními kancelářemi v rámci zájezdu. Jednotlivé nedostatky, které bývají příčinou reklamací zákazníků, rozčlenila pojišťovna ve spolupráci s CK FISCHER do přehledné tabulky reklamačních náhrad. Ta vychází z tzv. Frankfurtské tabulky, obecně užívané v západní Evropě, a garantuje všem klientům jednotný přístup k řešení reklamací. Zákazník má tedy v případě reklamace nárok na náhradu dle uvedené tabulky. V případě závažného nedostatku či pochybení ze strany cestovní kanceláře má kromě této náhrady ještě nárok na tzv. náhradu za ztrátu radosti z dovolené, kterou hradí pojišťovna. V tomto případě obdrží každý včetně dětí denní odškodné ve výši 1000 až 2000 Kč za každý den zájezdu. Klient tedy může v některých případech získat zpět dokonce vyšší částku, než byla cena zájezdu. Závažný nedostatek musí samozřejmě při reklamaci věrohodně prokázat (fotodokumentací, potvrzením hotelu, delegáta zájezdu atd.).

Pojištění profesní odpovědnosti si může sjednat cestovní kancelář, která má již uzavřenu prostřednictvím společnosti Etics ITP pojistnou smlouvu o pojištění obecné odpovědnosti. "Evropská Cestovní Pojišťovna předkládá cestovním kancelářím pojištění odpovědnosti, pojištění záruky pro případ úpadku (tzv. pojištění insolvence) a nově i pojištění profesní odpovědnosti. Jedná se o produkty naší mateřské společnosti Europäische Reiseversicherung z Mnichova. Chceme tak přinášet i nadále nadstandardní pojistná řešení subjektům v cestovním ruchu na úrovni běžné ve vyspělých zemích EU," uvádí Vladimír Krajíček, generální ředitel ECP.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.