« Zpět

Dobré zabezpečení přináší slevu

| 14. listopadu 2008 - 12:20 | Zprávy

Jak ovlivňuje cenu pojištění vozidla úroveň zabezpečení vozu proti krádeži? Myslíte si, že nabídky pojišťoven dostatečně motivují řidiče k tomu, aby svůj automobil proti krádeži chránili co nejúčinněji? V havarijním pojištění je úroveň zabezpečení vozidla vedle zvolené výše spoluúčasti hlavním faktorem, který ovlivňuje výslednou cenu...

Názor odborníka: Jaroslav Rovný, ředitel odboru pojištění dopravních prostředků UNIQA pojišťovna

Jak ovlivňuje cenu pojištění vozidla úroveň zabezpečení vozu proti krádeži? Myslíte si, že nabídky pojišťoven dostatečně motivují řidiče k tomu, aby svůj automobil proti krádeži chránili co nejúčinněji?

V havarijním pojištění je úroveň zabezpečení vozidla vedle zvolené výše spoluúčasti hlavním faktorem, který ovlivňuje výslednou cenu. Pojišťovna zohlední v pojistném každé opatření vedoucí k ztížení odcizení, což vede zejména u drahých vozidel k významné úspoře.
Sledujeme průběžně technický pokrok v oblasti zabezpečovacích prostředků a klientům jsme schopni přiměřené zajištění vozidla doporučit při sjednávání pojištění. Některé způsoby zabezpečení (např. pískování skel - sleva na pojistném 10 %) lze provést na vozidlech přímo v pojišťovně, u jiných způsobů můžeme klientovi poradit, kde si ho opatřit. Kombinací rozličných způsobů účinného zabezpečení lze dosáhnout až 50% slevy na pojistném, takže výsledná úspora jde do tisíců.
Jsme přesvědčeni, že v tomto ohledu děláme maximum, abychom klienta motivovali, i když konečné rozhodnutí je samozřejmě na něm samotném.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.