« Zpět

Do projektu, který vytváří podmínky pro zaměstnávání starších pracovníků, se zapojila Komerční banka

| 13. října 2014 - 12:14 | Zprávy

Projekt Implementace Age Managementu hledá taková opatření, která pomohou lidem starším 50 let uplatnit se na pracovním trhu. Do projektu vstoupila i Komerční banka, která patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v ČR. Spolu s dalšími společnostmi v rámci projektu Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR umožnila realizaci měření pracovních schopností u svých zaměstnanců a klientů.

Výsledky měření jsou pak porovnány napříč různými pracovními profesemi spolu s evropskými daty a jejich cílem je identifikovat rizikové faktory a upravit pracovní podmínky tak, aby lépe vyhovovaly zaměstnancům starším 50 let.
 
Česká republika je jednou z nejrychleji stárnoucích zemí v EU a posilování pracovní schopnosti stárnoucích zaměstnanců je nezbytným předpokladem pro udržení konkurenceschopnosti ČR.
 
„Uvědomujeme si nezastupitelnou roli zaměstnanců vyššího věku ve firemní kultuře. Mladším kolegům předávají bohaté profesní zkušenosti i lidskou vyzrálost, výhodou pro zaměstnavatele může být jejich nízká fluktuace. Přihlédneme-li k obecnému trendu stárnutí populace, je na místě dělat konkrétní kroky, které by přispěly ke zvyšování  zaměstnanosti starších osob,“ uvedl v této souvislosti Pavel Jirák, výkonný ředitel pro Lidské zdroje KB.
 
O jak aktuální záležitost se jedná, potvrzují i následující data. Komerční banka v současné době zaměstnává 7 700 osob. Téměř čtvrtina z nich patří do kategorie 50 let a více. Tak jako stárne populace České republiky, stárnou i zaměstnanci Komerční banky – za posledních pět let vzrostl jejich průměrný věk ze 40,2 v roce 2010 na aktuálních 41,8 roků.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.