« Zpět

Další pomoc pro obce postižené povodní

| 5. srpna 2009 - 10:03 | Zprávy

Obce postižené povodní mohou využít další formu pomoci. Státní Českomoravská záruční a rozvojová banka totiž nabízí nejen jim zvýhodněné úvěry. O půjčky mohou obce žádat od 17. srpna. Nejnižší částka úvěru je 8 milionů korun, nejvyšší 250 milionů. 

Renata KROPÁČKOVÁ, moderátorka
--------------------
Obce postižené povodní mohou využít další formu pomoci. Státní Českomoravská záruční a rozvojová banka totiž nabízí nejen jim zvýhodněné úvěry. O půjčky mohou obce žádat od 17. srpna. Nejnižší částka úvěru je 8 milionů korun, nejvyšší 250 milionů. Úroková sazba bude pevná po celou dobu splácení úvěrů a její výše se bude stanovovat při jejím poskytnutí podle aktuálních podmínek na finančním trhu. Co je cílem projektu, vysvětluje generální ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky Ladislav Macka.
Ladislav MACKA, generální ředitel Českomoravské záruční a rozvojové banky
--------------------
Cílem těchto zvýhodněných úvěrů je podpořit financování infrastruktury v obcích, především tam, kde je potřeba budovat technickou infrastrukturu, ale současně se program vztahuje i na budování školských zařízení, kulturně-sportovních zařízení, sociálních projektů.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.