« Zpět

Cetelem letos financoval úvěry již za téměř 6 miliard korun

| 6. srpna 2008 - 10:23 | Zprávy

„Společnost Cetelem poskytla svým klientům za prvních šest měsíců roku 2008 spotřebitelské úvěry za 5,96 mld. korun. Jedná se tak o více než 14% nárůst oproti loňskému roku“, oznámil Ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem.

„Společnost Cetelem poskytla svým klientům za prvních šest měsíců roku 2008 spotřebitelské úvěry za 5,96 mld. korun. Jedná se tak o více než 14% nárůst oproti loňskému roku“, oznámil Ing. Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem.

„Pololetními výsledky Cetelem opět potvrdil, že si upevňuje pozici na finančním trhu a zůstává lídrem mezi nebankovními poskytovateli spotřebitelských úvěrů“, dodal V. Horák. Největší nárůst zaznamenal Cetelem v segmentu osobních půjček, kde došlo k meziročnímu navýšení o 15 %. Významnou roli sehrály ON-LINE půjčky Cetelem, které jsou u klientů stále více oblíbené zejména díky snadnému sjednání přes internet a výhodným podmínkám.

Klienti nejvíce využili účelových osobních půjček na nákladnější projekty, např. rekonstrukce, kde meziroční nárůst činil více než 40 %. Výrazné navýšení zaznamenal Cetelem také u neúčelových půjček.

Mimo Osobní půjčky Cetelem tvoří produktovou nabídku další tři stabilní pilíře. Jedná se o kreditní karty AURA, nákupy na splátky v místě prodeje a financování vozidel formou produktů Autoúvěr/Motoúvěr. Všechny tyto produkty zaznamenaly meziroční nárůsty.

„Kreditní karty se každoročně podstatně podílejí na výsledku naší společnosti a stejně tomu bylo i v 1. pololetí letošního roku“, doplnil V. Horák. Klienti svým chováním v roce 2008 dokazují, že kreditní karta již pro ně není jen peněžní rezervou, ale stává se plnohodnotným moderním platebním nástrojem, který přináší řadu výhod v podobě slev u obchodníků a dalších bonusů. Cetelem začal v letošním roce jako první finanční instituce nabízet finanční odměnu za nákupy kreditní kartou, a to až do výše 1,5 % z hodnoty nákupu. I tato novinka měla velký podíl na nárůstu čerpání kartou u obchodních partnerů.

Potvrzují se výsledky mezinárodní studie Barometr, která srovnává názory a postoje spotřebitelů ve třinácti evropských zemích, že dochází k růstu poskytnutých úvěrů u produktu Autoúvěr/Motoúvěr. Za prvních šest měsíců letošního roku Cetelem financoval o 23 % více automobilů a motocyklů. „Cetelem vychází svým klientům vstříc a rozšiřuje portfolio motoristických obchodních partnerů. Posledním přírůstkem do rodiny Motoúvěrů je společnost KTM, která nabízí klientům offroadové i silniční motocykly“, uvedl generální ředitel.

Splátkový prodej v prvních dvou čtvrtletích roku 2008 se zvýšil, a to meziročně o 15 %. Potvrzením tohoto trendu je i rozšíření sítě obchodních partnerů a zahájení spolupráce s několika novými velkými hráči na trhu. Od července 2008 spolupracuje Cetelem se společností Hornbach, řetězcem marketů pro stavbu, dílnu a zahradu a v srpnu začala spolupráce se společnosti Electro World. Obecně lze říci, že v prvním pololetí letošního roku nakupovali klienti na splátky nejvíce televizory, osobní počítače a jiné domácí elektronické spotřebiče.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.