« Zpět

Cestovní šeky

| 23. července 2014 - 10:54 | Zprávy

Cestovní šek je v podstatě příslib výstavce cestovního šeku, že podle podmínek šeku zaplatí určitou částku. Jinak řečeno, cestovní šek je cenným papírem, který opravňuje osobu v něm uvedenou k přijetí částky v něm určené při jeho předložení k výplatě, a to podle podmínek stanovených jeho výstavcem šeku, a to ve měně státu, kde je předložen k proplacení.

Cestovní šeky jsou vydávány pro potřeby cestovního ruchu velkými obchodními bankami nebo specializovanými společnostmi (jako je např. Thomas Cook nebo American Express), a to v různých hodnotách neboli denominacích. 
 
Prodej cestovních šeků nebývá vázán podmínkou vedení (běžného) účtu v konkrétní obchodní bance. Výhodou cestovních šeků je také skutečnost, že neexistují limity čerpání finančních prostředků, jako tomu je u platebních karet. Většinou je klientům doporučováno nakupovat cestovní šeky menších nominálních hodnot (např. 20 euro nebo 20 či 50 amerických dolarů nebo analogickou částku v jiné měně), protože při výměně cestovních šeků za hotovost klient vždy obdrží celou částku, uvedenou na cestovním šeku (nelze je tedy rozměnit). Při prodeji cestovního šeku jej klient na určitém místě podepíše před úředníkem prodávající obchodní banky, resp. specialisované společnosti a při výplatě šeku připojí na jiném určeném místě svůj druhý podpis (což je tzv. tzv. kontrasignace). Teprve na základě shody obou podpisů proplácející úředník cestovní šek proplatí. Tímto způsobem se snižuje riziko zneužití při ztrátě nebo odcizení cestovního šeku (na rozdíl od peněžní hotovosti). Cestovní šek tak představuje snadný způsob, jak ochránit svoje peníze při zahraničních cestách.
 
Při ztrátě nebo při odcizení cestovního šeku může jeho držitel obdržet náhradní šeky (velmi často bez jakéhokoli poplatku) kdekoli na světě, a to obvykle za méně než 24 hodin.
 
Při proplácení cestovních šeků obchodními bankami je obvykle používán výhodnější směnný kurz, než se uplatňuje při směnárenských operacích – řada obchodních bank si neúčtuje ani poplatek za používání této služby. Cestovními šeky je možné platit vedle směnáren např. v obchodech, hotelech nebo v restauracích – o této možnosti jsou obvykle jejich majitelé informováni logem společnosti, která cestovní šeky vydává.
 
V případě ztráty může majitel cestovního šeku tuto skutečnost nahlásit obchodní bance nebo společnosti, která cestovní šek emitovala a která 
  • zajistí, aby nemohl být neoprávněně proplacen (neboli provede tzv. stop payment) a 
  • po určité lhůtě, kdy emitující banka nebo společnost prověří, zda nebyly oprávněné osobě proplaceny, refunduje majiteli protihodnotu odcizených nebo ztracených cestovních šeků.
V případě ztráty nebo krádeže cestovních šeků bývá zaručeno vydání nových šeků, a to obvykle do 24 hodin od okamžiku, kdy je událost telefonicky ohlášena.
 
Nevyužité cestovní šeky je možné u jejich vydavatele zpětně vyměnit za hotovost. Cestovní šeky jsou v současné době  nahrazovány platebními kartami.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

dostal jsem postou sek na 80 000.00 dolaru kde je mozne ho vymenit za penize - v dolarech?