« Zpět

Cestovní pojištění si lze sjednat i přes mobil

| 19. června 2009 - 11:10 | Zprávy

Letos turistika spíše stagnuje, ale jak je na tom cestovní pojištění? Zájem o cestovní pojištění roste, lidé se navíc už nespoléhají při sjednávání cestovního pojištění pouze na pojištění léčebných výloh, ale pojišťují si také odpovědnost za škodu a ztrátu zavazadel, v mnohem větší míře využívají úrazové pojištění.

Náměstek generálního ředitele České podnikatelské pojišťovny Jaroslav Besperát:
* Letos turistika spíše stagnuje, ale jak je na tom cestovní pojištění?
Zájem o cestovní pojištění roste, lidé se navíc už nespoléhají při sjednávání cestovního pojištění pouze na pojištění léčebných výloh, ale pojišťují si také odpovědnost za škodu a ztrátu zavazadel, v mnohem větší míře využívají úrazové pojištění. Také naši klienti nejčastěji volí variantu kompletního pojištění, které zahrnuje pojištění všech čtyř nejběžnějších cestovních rizik a je zároveň cenově výhodnější.
* Jaké produkty se nejvíce prosazují na trhu?
Cestovní pojištění prochází neustálým vývojem a na trhu se stále objevují nové produkty. My klientům dnes pojistíme také storno zájezdu, zpoždění letu, zpoždění zavazadel, nevyužitou dovolenou i například únos letadla. Nabízíme i cestovní pojištění pro psy, kočky a fretky, které pokrývá nejnutnější veterinární výlohy v zahraničí. Speciální nabídka zahrnuje pojištění pro organizace a firmy, školy, cestovní kanceláře a připojištění nákladů na zásah horské služby na Slovensku. Statistiky dokládají také vzrůstající tendenci online pojištění. U stávajících produktů navyšujeme zejména limity pojištění léčebných částek tak, aby se v zahraničí nestalo, že limit nebude stačit.
* V minulém roce jste uvedli na trh Europojištění. V čem je jeho přínos?
V cizině musíte počítat s tím, že za lékařské ošetření zaplatíte nemalou částku jako spoluúčast. Bez komerčního pojištění ji klient hradí sám. Europojištění je připojištěním k Evropskému průkazu zdravotního pojištění za ošetření ve zdravotnických zařízeních států EU, Evropského hospodářského prostoru, v Chorvatsku a Švýcarsku. S Europojištěním neplatíte nic, pojištění kryje veškeré náklady na spoluúčast za ošetření, léčení i ošetření zubů, převoz nemocného zpět do ČR. Tento typ pojištění se sjednává na rok a připravili jsme jej především pro skupiny lidí často cestujících do zahraničí za prací či turistikou. Výhodné je určitě také pro rodiny s dětmi.
* Umožňujete také sjednávání cestovního pojištění a jeho placení přes mobil. Proč?
Může se vám stát, že v průběhu hektických příprav před cestou navštívit přepážku pojišťovny zapomenete, a většinou je pozdě i na to, narychlo řešit pojištění přes internet. V zahraničí se pak bez kvalitního cestovního pojištění vystavujete velkému riziku. SMS pojištění můžete sjednat skutečně na poslední chvíli – dokonce i těsně před překročením státní hranice. Pro naši pojišťovnu představuje zavedení prodeje přes mobilní telefon rozšíření a zkvalitnění klientského servisu. A to je pro nás důležité. Přes SMS nabízíme úplné a kompletní sjednání pojistky – včetně úhrady pojistného. Pro rychlé a pohodlné sjednání cestovního pojištění vám tak stačí opravdu pouze mobilní telefon.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.