« Zpět

Cestovní pojištění Allianz pojistí i jízdu se psím spřežením

| 12. listopadu 2008 - 12:02 | Zprávy

Cestovní pojištění s jedním z nejširších pojistných krytí na českém trhu nabízí Allianz pojišťovna. S blížící se sezonou zimních radovánek je dobré si připomenout, že cestovní pojištění dnes patří k samozřejmým přípravám na dovolenou.

Cestovní pojištění s jedním z nejširších pojistných krytí na českém trhu nabízí Allianz pojišťovna. S blížící se sezonou zimních radovánek je dobré si připomenout, že cestovní pojištění dnes patří k samozřejmým přípravám na dovolenou.

V rámci cestovního pojištění Allianz jsou kryty léčebné výlohy v zahraničí, úraz, zavazadla, odpovědnost za škodu a doplňkové asistenční služby. Jako jedna z mála pojišťoven kryje Allianz pojišťovna riziko terorismu bez navýšení pojistného. K výjimkám na trhu patří také krytí zásahů horské služby a záchranných akcí obecně i bez návaznosti na lékařské ošetření. V rámci cestovního pojištění lze pojistit i stornovací poplatky v případě, že klient je nečekaně nucen cestu zrušit. Připojistit lze amatérské i profesionální rizikové sporty a na všechna rizika.

Existuje řada zimních sportů, které jsou zařazeny mezi nepojistitelné sporty. Allianz pojišťovna však vychází v takových případech vstříc požadavkům sportovních klubů, které daný sport provozují na profesionální úrovni, a vytváří jim speciální cestovní pojištění na míru za předpokladu, že je brána v úvahu rizikovost daného sportu a celé pojišťované skupiny.

Počet sjednaných cestovních pojištění rok od roku výrazně stoupá. Zatímco koncem roku 2007 si klienti u Allianz pojišťovny sjednali 14.500 cestovních pojištění, statistiky ze závěru poslední zimní sezóny (březen 2008) už udávají počet 22.500 pojištění. "Je to výraz větší odpovědnosti cestovatelů za vlastní zdraví a bezproblémový průběh zimní dovolené," zdůrazňuje ředitelka úseku cestovního pojištění Allianz pojišťovny Jana Kulhavá. Kromě základních sazeb cestovního pojištění, kam patří mimo jiné sporty také lyžování, klienti velmi často využívají možnosti různých připojištění. K nejčastěji sjednávaným patří připojištění stornovacích poplatků a připojištění rizikových zimních sportů.

Jana Kulhavá říká: "Během loňské zimní sezóny jsme zaznamenali rostoucí počet cest našich klientů mimo tradiční a vyhlášená zimní střediska v Evropě. Velmi žádnou destinaci jsou dnes Spojené státy americké, naši klienti však jezdí lyžovat i do tak málo obvyklých zemí jako je například Nepál."
O spokojenosti klientů hovoří skutečnost, že většina klientů si cestovní pojištění Allianz sjednává opakovaně. Jak uvedla Jana Kulhavá, důvodem je jejich spokojenost s neomezeným krytím léčebných výloh a s rychlostí likvidace v případě vzniku škody.

Tak jako každoročně se pracovníci likvidace Allianz pojišťovny ohlédli za minulou zimní sezónou a vybrali několik příkladů, na základě kterých je zřejmé, že mít před cestou za zimními sporty uzavřené cestovní pojištění Allianz se skutečně vyplatí:
- klient při lyžování v Rakousku utrpěl hluboké zranění na stehně: pojistné plnění dosáhlo výše 120.000 Kč
- klient při lyžování ve Francii utrpěl jako následek pádu zlomeninu tří žeber: pojistné plnění dosáhlo 90.000 Kč
- jiný klient si rovněž ve Francii zlomil při pádu na lyžích nohu: pojistné plnění dosáhlo výše 80.000 Kč
- v Rakousku klientovi silná vichřici zničila lyže: pojistné plnění 15.000 Kč.

Předešlá sezóna s sebou přinesla jeden zajímavý trend: zatímco počet škod spojených s úrazem nebo lékařským ošetřením nijak výrazně nerostl, poměrně výrazný byl nárůst odpovědnostních škod. Při provozování zimních sportů jde tedy jednak o vlastní zdraví a bezpečnost, ale také o krytí rizika poškození zdraví či majetku třetích osob.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.