« Zpět

Česká pojišťovna očekává až dvacet tisíc pojistných událostí z orkánu Emma, do pondělního večera přijala už více než 5800 hlášení

| 4. března 2008 - 11:03 | Zprávy

První pracovní den po orkánu Emma registruje Česká pojišťovna již více než 5800 pojistných událostí svých klientů napříč celou republikou. Největší počet škod je zatím hlášen z jihu Moravy a ze středních a jižních Čech. Náklady na úhrady za Emmu jsou v tuto chvíli pouze předběžné, ale odhadují se na několik stovek milionů korun. V mnoha oblastech republiky, se k silnému nárazovému větru přidaly také krupobití, přívalové deště a z nich vznikly lokální záplavy.

Česká pojišťovna posílila počty operátorů v Klientském servisu, takže od pondělního rána jich je na lince 841 114 114 k dispozici více než 350.

Nejčastějšími pojistnými událostmi jsou poškozené střechy - střešní krytiny, oplechování, zničené okapy, rozbitá okna u rodinných domů a poškozená auta. Časté je i následné zatečení do bytů, povalené ploty od padajících stromů, hlášeny máme poškozené dokonce i celé nástavby na panelových domech. Škodu však neevidujeme jenom na majetku občanů, ale i na objektech obecních ? školách, školkách, domovech pro seniory apod. Vichřicí byl na mnohých místech poškozen také majetek a plodiny zemědělců.

Česká pojišťovna doporučuje, aby si klienti do doby provedení prohlídky mobilním technikem udělali fotodokumentaci a snímky pak poslali na adresu klient@cpoj.cz. Velmi důležité také je, aby zabezpečili majetek před dalším poškozením.

Počet hlášených škod v jednotlivých krajích:

Jihomoravský kraj - 1018, Středočeský kraj - 938, Jihočeský kraj - 807, Královehradecký kraj - 456, Pardubický kraj - 427, Vysočina - 337, Praha - 335, Ústecký kraj - 308, Plzeňský kraj - 264, Liberecký kraj - 226, Olomoucký kraj - 208, Zlínský kraj - 187, Moravskoslezský kraj - 183, Karlovarský kraj - 122.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.