« Zpět

ČEŠI BY STÁTU NEJRADĚJI PŮJČILI NA ZDRAVOTNICTVÍ, UKÁZAL PRŮZKUM

| 19. prosince 2013 - 14:44 | Zprávy

Zdravotnictví by podpořilo 29 procent lidí, boj s korupcí 17 procent, školství 14 procent lidí a na sociální systém by si půjčilo 16 procent Čechů. Pouze 1 procento oslovených by chtělo dát finanční injekci armádě.

Téměř polovina Čechů, 48 procent, by si ráda vzala spotřebitelský úvěr na vybavení nebo rekonstrukci bytu. Zahradu s bazénem by si za půjčené peníze pořídilo 16 procent lidí, na luxusní auto by si chtělo půjčit 12 procent respondentů. Přes 10 procent Čechů by si nejraději půjčilo peníze na cestu do vesmíru.
 
 
Průzkum zároveň ukázal, že jen zanedbatelná část Češek a Čechů je promiskuitní a hýřivá. Jen 2 procenta by si chtěla půjčit peníze za účelem vydržování milenky či milence. Tajný byt nebo podnájem by si na úvěr chtělo pořídit jen 4 procenta Čechů. Jako věc, na kterou by si nikdy nepůjčili, uvedlo 72 procent Čechů značkovou kabelku.
 
Nejvýraznějším faktorem pro rozhodování o půjčce je pro 51 procent dotázaných tradičně úroková sazba, pro 20 procent lidí je to refinancování, tedy možnost spojení více úvěrů do jednoho.
 
„Refinancování dnes již nabízí většina bank. Lidé je využívají právě také v případech, že si v minulosti vzali nevýhodný úvěr třeba i se skrytými poplatky na něco, na co by si dnes již rozhodně nepůjčili,“ říká šéf marketingu online banky ZUNO Bohdan Fedor, který průzkum vedl.
 
Výzkum provedla agentura Perfect Crowd na vzorku 525 respondentů v České republice.
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.