« Zpět

Cena je při nákupu potravin důležitá zejména pro obyvatele Moravy

| 20. listopadu 2013 - 13:40 | Zprávy

Většina obyvatel se řídí při nákupu potravin cenou (82 procent). Nejvíce se však cenou řídí lidé na Moravě.

Podle ní nakupuje 84 procent obyvatel, zatímco například v Praze je důležitá pro 75 procent lidí (Čechy 82 procent). Údaje vyplývají z průzkumu, který pro společnost Cetelem realizovala agentura Stem/Mark*.
 
Zatímco v Praze považuje své výdaje za potraviny za přiměřené 73 procent lidí, na Moravě je podíl takových lidí značně menší. Za přiměřené je považuje 57 procent respondentů. V Čechách sdílí stejný názor 67 procent lidí.
 
Lidé na Moravě také čtou méně než zbytek republiky informace o složení potravin (nečtou vůbec či většinou 32 procent, Čechy 28 procent, Praha 20 procent) a více z nich pravidelně sleduje slevové letáky prodejců (55 procent, 53 procent Čechy, 35 procent Praha). Upřednostňování ceny zde bude silnější než v jiných částech republiky i v příštích měsících. Zaměřovat se při nákupu potravin zejména na co nejnižší cenu bude 18 procent Moravanů (Čechy 14 procent, Praha 10 procent).
 
Pražané zase „vedou“ v nákupech na farmářských trzích (75 procent, Čechy 46 procent, Morava 44 procent), nejméně ale nakupují maso i u řezníka (75 procent, Čechy 84 procent, Morava 85 procent). Stravovací režim je pro ně důležitější než pro zbytek obyvatel, dodržovat se ho snaží 76 procent. (Čechy 62 procent, Morava 67 procent).
 
*501 respondentů
Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.