« Zpět

Američané jdou příkladem: Podíl nesplácených spotřebitelských úvěrů je nejnižší od 2007

| 6. ledna 2012 - 12:59 | Zprávy

Američané se pomalu dostávají z dluhů a platí včas své úvěry, včetně úvěrů na bydlení. Podíl nesplácených spotřebitelských úvěrů na celkovém objemu úvěrů se v loňském třetím čtvrtletí snížil na 2,59 procenta z 2,88 procenta v období duben až červen a byl nejnižší od třetího čtvrtletí 2007. 

Američané se pomalu dostávají z dluhů a platí včas své úvěry, včetně úvěrů na bydlení. Podíl nesplácených spotřebitelských úvěrů na celkovém objemu úvěrů se v loňském třetím čtvrtletí snížil na 2,59 procenta z 2,88 procenta v období duben až červen a byl nejnižší od třetího čtvrtletí 2007. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Svaz amerických bankéřů (ABA).
"Nepatrná ekonomická zlepšení, jako snížení cen benzinu a lepší stav pracovního trhu, snížila část napětí, kterému čelí spotřebitelé," uvedl hlavní ekonom ABA James Chessen. ABA definuje nesplácené úvěry jako úvěry, u kterých je dlužník v prodlení se splácením nejméně 30 dní. U půjček na bydlení se podíl nesplácených úvěrů snížil na 4,12 procenta z 4,38 procenta v předchozím čtvrtletí. V případě úvěrů z kreditních karet však mírně stoupl na 3,25 procenta z 3,22 procenta. Chessen očekává, že index nesplácených úvěrů bude klesat i nadále, částečně díky lepšímu ekonomickému výhledu.

Američané se pomalu dostávají z dluhů a platí včas své úvěry, včetně úvěrů na bydlení. Podíl nesplácených spotřebitelských úvěrů na celkovém objemu úvěrů se v loňském třetím čtvrtletí snížil na 2,59 procenta z 2,88 procenta v období duben až červen a byl nejnižší od třetího čtvrtletí 2007. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Svaz amerických bankéřů (ABA). "Nepatrná ekonomická zlepšení, jako snížení cen benzinu a lepší stav pracovního trhu, snížila část napětí, kterému čelí spotřebitelé," uvedl hlavní ekonom ABA James Chessen. ABA definuje nesplácené úvěry jako úvěry, u kterých je dlužník v prodlení se splácením nejméně 30 dní. U půjček na bydlení se podíl nesplácených úvěrů snížil na 4,12 procenta z 4,38 procenta v předchozím čtvrtletí. V případě úvěrů z kreditních karet však mírně stoupl na 3,25 procenta z 3,22 procenta. Chessen očekává, že index nesplácených úvěrů bude klesat i nadále, částečně díky lepšímu ekonomickému výhledu.

Vyměňte si vaše zkušenosti v oblasti finančních produktů.

Diskuse

Vložte svůj dotaz

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.